SDP podupire donošenje GUP-a za grad Zagreb i Sesvete

SDP će podržati donošenje Generalnog urbanističkog plana (GUP) za Grad Zagreb i Sesvete pod svaku cijenu, zaključak je s večerašnje sjednice zagrebačkog Gradskog odbora SDPa kojoj je nazočio i predsjednik stranke Ivica Račan.

L

U stanci sjednice, na konferenciji za novinare, Ivica Račan je

rekao da to ne znači da SDP odustaje od legalizacije socijalne izgradnje, ako ona ne ometa daljnje razvojne planove Grada, a također treba vidjeti je li stambena izgradnja u sjevernim dijelovima grada usklađena s GUP-om.

U tom zagrebački SDP ima punu potporu vrha stranke, izjavio je predsjednik stranke Ivica Račan.

"Dobro je da zagrebački SDP nije za socijalnu neosjetljivost da strada 'bijeda' i da se bori da se ne amnestiraju 'bogatuni' za izgradnju u zelenom pojasu u sjevernom cijelu grada", rekao je Račan.

GUP će biti donesen na sjednici zagrebačke Gradske skupštine 10. ili 11. srpnja najavio je predsjednik SDP-ova zagrebačkog Gradskog odbora i zamjenik gradonačelnice Milan Bandić.

Kategorički je ustvrdio kako neće biti amnestije, bez obzira o kome se radilo, za one koji pokušavaju zeleni pojas sjevernog dijela grada zlorabiti za nedopuštenu izgradnju.

Također je najavio da zagrebački SDP planira tri nova projekta koji se odnose na novčanu potporu rodiljama, zaštitu zagrebačkih tradicionalnih obrta te izgradnju novih prometnih pravaca u Zagrebu kako bi se riješio problem slabe prometne protočnosti, te da za njih očekuje potporu koalicijskih partnera.

Predsjednik SDP-a Račan je kazao kako njegovu današnju nazočnost na sjednici zagrebačkog SDP-a i obraćanje stranačkim kolegama ne treba shvatiti kao predizbornu aktivnost i početak kampanje.

SDP će i nadalje odgovorno obnašati vlast i neće se ponašati ambivalentno, rekao je Račan dodavši da će SDP, ako i ne bude mogao ispuniti sva dana obećanja, raditi savjesno i sačuvati obraz.

Nakon konferencije za novinare sjednica Gradskog odbora je nastavljena.

(Hina) dm vkn

Pročitajte više