SDP: Vlada i u energetici održava privid da nešto radi

"ENERGETSKU politiku nećemo temeljiti na uvozu nego na vlastitim potencijalima", rekao je danas potpredsjednik saborskog Kluba SDP-a Slavko Linić na posebnoj konferenciji za novinare SDP-a o energetskoj politici. Naime, Linić je danas naglasio da će nova vlast morati izmijeniti energetsku strategiju jer je ona postojeća Vlade Jadranke Kosor bez ulaganja u vlastitu proizvodnju te se temelji na atomskoj energiji što hoće reći na uvozu tehnologije, znanja i opreme.

"Zanemaruju se obnovljivi izvore energije!", naglasio je Linić dodajući da bi danas Hrvatska mogla imati najmanje četiri gradilišta hidroelektrana i termoelektrana kao i jasno definirano ulaganje u TE Plomin da se prije tri godine slušalo SDP i energetske stručnjake. Ovako, smatra Linić, Vladini projekti tek su pokušaj da se pred javnosti predstavi kao da se nešto radi.

"HDZ je kao ventilator, a SDP kao vjetroturbina", rekla je saborska zastupnica SDP-a Mirela Holly uspoređujući energetsku politiku SDP-a i HDZ-a, naglašavajući kako Hrvatska zapravo nema poseban Zakon o obnovljivim izvorima energije već je to područje regulirano drugim zakonima koji u konačnici obnovljive izvori energije ne stimuliraju već otežavaju.

Pročitajte više