SDP-ovac Celestin Sardelić pronađen mrtav u moru nedaleko od kuće na Korčuli

HRVATSKI veleposlanik u Sloveniji u vrijeme premijera Ivice Račana te istaknuti član Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske, 64-godišnji Celestin Sardelić jutros je pronađen mrtav u moru nedaleko od njegove obiteljske kuće u mjestu Prižba na Korčuli.

Iz Doma zdravlja u Blatu, gdje je zaprimljeno njegovo tijelo, doznaje se da je SDP-ovac najvjerojatnije preminuo od srčanog udara, jer je patio od srčanih tegoba. Vjeruje se da je jutarnja temperatura mora bila presudna u otkazivanju srca. Obdukcija će pokazati stvarni uzrok smrti.

"Njegova smrt velik je gubitak za sve koji su ga poznavali i voljeli. No, također želim u ovoj tužnoj prigodi istaknuti da nas je napustio čovjek koji je s najvećom odgovornošću davao doprinos demokratskoj preobrazbi Hrvataske u presudnom vremenu njezine povijesti. Bio je prvi čovjek u tadašnjem Savezu komunista Hrvatske koji je prepoznao Miloševićevsku agresivnu politiku i javno je prozvao. Treba istaknuti i njegov doprinos koji je kao veleposlanik dao u rješavanju otvorenih pitanja između Hrvatske i Slovenije", stoji u brzojavu sućuti Predsjednika Republike Stjepana Mesića.

Pročitajte više