SDP-ovac: Potrebne su nam ozbiljne promjene i novi ljudi

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Gradonačelnik Varaždina, SDP-ovac Neven Bosilj rekao je da toj stranci trebaju ozbiljne promjene te da je došlo vrijeme da se u vrh stranke probiju novi ljudi.

“U vrhu stranke i na pozicijama nositelja listi gledali smo ljude koji su već deset do petnaest godina na tim pozicijama. Toliko dugo nema nikakvih ozbiljnijih promjena u stranci i krajnje je vrijeme da se to mijenja. U svim krajevima Hrvatske SDP ima dobrih i uspješnih ljudi koji trebaju doći na vodeće pozicije u stranci”, kazao je Neven Bosilj za Jutarnji.

Komentirajući izborne rezultate kazao je kako nije zadovoljan rezultatima SDP-a.

“Rezultati su u skladu s onim što su predviđale ankete. Nadao sam se da će veća izlaznost smanjiti razliku između nas i HDZ-a, ali se to nije dogodilo”, rekao je dalje i pripomenuo da su izbori, dok nije ušao Zoran Milanović u igru, bili jednosmjerna cesta.

“Mi smo, međutim, mijenjali generala mjesec dana prije bitke, a to ne ide”, analizira gradonačelnik Varaždina napominjući i kako je Milanović u ovim izborima bio limitiran jer nije smio izravno u njima sudjelovati. Ipak, smatra da nije sve izgubljeno te da HDZ i SDP imaju podjednake šanse za formiranje iduće vlade.

Pročitajte više