SDP-ovac rekao Selak Raspudić da lupeta, pogledajte snimku

Screenshot: YouTube

REZOLUCIJA hrvatskog eurozastupnika Predraga Matića o općem pravu na pobačaj, o kojoj bi trebao glasati Europski parlament u Bruxellesu, podijelila je danas saborske zastupnike.

Rezolucija je zapravo dokument nazvan Situacija seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava u EU u okviru ženskog zdravlja, kojem je cilj da sve članice Europske unije poštuju pravo žena na legalan i dostupan pobačaj.

Dokument će se sutra naći pred zastupnicima u Bruxellesu. Iako je 11. svibnja Odbor za rodnu ravnopravnost i prava žena podržao rezoluciju (podršku su dali lijevi zastupnici, ali i EPP), situacija se u međuvremenu promijenila, nakon pritiska konzervativnih medija i Crkve.

Danas se na sjednici Odbora za ravnopravnost spolova vodila žustra rasprava o rezoluciji, a u jednom trenutku je došlo i do verbalnog sukoba predsjedavajuće Marije Selak Raspudić i SDP-ovog zastupnika Ive Fabijanića. 

 

Fabijanić je Selak Raspudić rekao da se ponaša totalitarno i da lupeta, nakon čega ga je ona zamolila da napusti sjednicu. 

"Ovo je sramota da se ovako razgovara, ali to govori o vašim zastupnicima", rekla je Selak Raspudić.

SDP-ova Mirela Ahmetović se potom ispričala u ime svog kolege.

Pročitajte više