SDP-ovac Sabo potpuno ozbiljno: Svaka čast gospodinu Plenkoviću, tako se štite kolege

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

SDP-OVAC Željko Sabo, koji je i sam osuđen za političku kupovinu, ozbiljno je oduševljen postupkom premijera Plenkovića koji je dijelom stao u zaštitu moćnog zagorskog HDZ-ovca i saborskog zastupnika Žarka Tušeka koji je pokušao raznim povlasticama kupiti vijećnika iz Oroslavja Viktora Šimunića. 

Ne samo to, Sabo je ustvrdio da je zaštita HDZ-ovca u slučaju moguće korupcije razlog zašto ta stranka dominira na političkoj sceni. Pritom je nahvalio Plenkovića.

Sabo se divi Plenkoviću

"Mogu slobodno reći, svaka čast Plenkoviću. Govorim ovo bez imalo ironije ili sarkazma, to je moje iskreno mišljenje. Gospodin Plenković pokazao je kako se ponaša čelnik političke stranke koji štiti svoje ljude, članove stranke, kolege. To je bila prava ljudskost. Zato rejting HDZ-a i jest 31 posto, a SDP-ov upola manji. Ja nisam imao zaštitu SDP-a, iako smo 2013. obnašali vlast u državi, a nemam je ni danas kada je stranka u oporbi. Čestitam Plenkoviću što je uzeo u zaštitu Tušeka, svima je pokazao što znače ljudskost i moral u politici. Itekako znam što znači kad ti netko pruži podršku, kao što je to gospodin premijer Tušeku. Kad sam došao u zatvor, meni su ljudi često prilazili, oslovljavali me s gradonačelniče i pričali da su, na osnovi onoga što su saznali preko televizije, uvjereni da sam nevin i da razumiju da mi je HDZ smjestio, spakirao me u zatvor. Ali nisu, kako su mi govorili, razumjeli da mi SDP nije pomogao, spasio me zatvora. To im nikako nije bilo jasno. Često su me ostali zatvorenici pitali kako je to moguće", rekao je Sabo Novom listu.

Sabo dakle otvoreno govori da su se zatvorenici čudili kako ga SDP nije spasio zatvora, očito se i sam slažući s takvim stavom. 

Vukovarski SDP-ovac tvrdi da se, nakon što se HDZ-ovcu Tušeku dogodilo nešto vrlo slično što i njemu, nameće samo jedno ispravno rješenje.

"Hrvatsko pravosuđe je u mom slučaju povuklo mačka za rep. Valjanim su proglasili neovlašteno snimanje i sada tome nema kraja. Jedan ugledan sudac moju je presudu nazvao sramotom hrvatskog pravosuđa i ona to zaista jest. Najbolje bi bilo da se iznova pokrene moj sudski postupak i oslobode me krivice, kako bismo se mogli vratiti normalnom životu i povjerenju u pravosuđe. Moja presuda predstavlja apsolutnu pogrešku, ona je otvorila Pandorinu kutiju i izlaz iz toga je samo ponavljanje suđenja meni i oslobađajuća konačna odluka. U suprotnom ne znam kuda će to sve ići", Sabin je prijedlog za sprečavanje u budućnosti slučajeva kakvi su njegov i sada Tušekov.

 

Pročitajte više