SDP-ovac traži da Kujundžić bude kažnjen jer je omalovažio rad liječnika

Foto: Hina

BIVŠI ministar obrazovanja iz redova SDP-a, liječnik Željko Jovanović prijavio je svog kolegu, doktora i ministra zdravstva Milana Kujundžića Hrvatskoj liječničkoj komori zbog vrijeđanja Mostovih saborskih zastupnika i također kolega - doktorice Ines Strenje Linić te Bože Petrova.

Kujundžić je doktore vrijeđao na presici povodom smrti Mattea Ružića

Jovanović je kao dokazne materijale priložio snimke s konferencije za novinare u povodu tragedije u Zaprešiću i smrti Mattea Ružića održane prije dva dana u prostorijama ministarstva zdravlja. 

U svojoj prijavi navodi kako je ''na pitanje novinara što misli o tome da iz političke stranke Most traže njegovu smjenu, prof. prim. dr. sc. Kujundžić rekao: 'S njima (dr. sc. Ines Strenja Linić, dr.med. i Božo Petrov, dr. med) na stručnoj razini ne mogu razgovarati jer takvu nisku frekvenciju ne mogu postići. Ugledna tzv. doktorica iz sabora i doktor iz sabora, Linić i Petrov u hrvatskoj medicini znače manje nego ja u hrvatskoj poljoprivredi.''

Kujundžić je "narušio ugled liječnika u društvu"

Jovanović smatra da je tom izjavom koju je prenijela većina medija u Hrvatskoj doktor Kujundžić ''povrijedio kolege liječnike i ovakvom neutemeljenom i paušalnom ocjenom omalovažio njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente... i narušio ugled liječnika u društvu, te ugrozio povjerenje pacijenata prema navedenim, ali i svim liječnicima u Hrvatskoj''.

Jovanović traži disciplinsku ili novčanu kaznu

Jovanović je u svojoj prijavi zatražio provođenje disciplinskog postupka i održavanje rasprave pred Časnim sudom Komore te izricanje mjera prema odredbama članka 42. i 45. Pravilnika o disciplinskom postupku, koja može rezultirati disciplinskom ili novčanom kaznom.

Pročitajte više