Šef Bernardićevog ureda izbačen iz stranke, prijavljen je za nasilje u obitelji

Foto: Facebook

SDP je danas na telefonskoj sjednici Predsjedništva donio odluku da se višeg stručnog suradnika, zaposlenog u Središnjici stranke, Tomislava Mikulina isključi iz članstva stranke te da ga se udalji s radnog mjesta, objavio je SDP. 

Povod je fizički napad na saborskog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića.

"Sve ranije izjave koje su tijekom današnjeg dana objavljene u pojedinim medijima, a u kojima se navodi kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić relativizira taj napad, nisu točne. Gospodin Bernardić danas u trenutku predstavljanja reforme pravosuđa nije raspolagao s informacijama o identitetu počinitelja napada", priopćili su iz stranke.

SDP je u 14:30 održao konferenciju za novinare. 

"Inače nije kofliktan"

"Jasno i glasno naglašavamo da mi u SDP-u imamo nultu stopu tolerancije na nasilje", poručio je glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas.

"Mikulin je fizički napao člana Predsjedništva, predsjednika organizacije osječko-baranjskog SDP-a i koordinatora za četvrtu izbornu jedinicu, i to su tri dovoljna ključna elementa za udaljenje iz stranke, a kao viši stručni suradnik u Uredu predsjednika SDP-a takvo ponašanje ne može sebi dopustiti", istaknuo je.

Dodao je da Mikulin inače nije konfliktna osoba.

Na pitanje je li mu poznat povod napada Mikulina na Hajdukovića u Osijeku, Vukas nije želio odgovoriti. 

"To nije naša briga, mi možemo komentirati samo naše odluke. Mi možemo samo komentirati naše odluke, sve je na policiji i vjerujemo da će policija napraviti svoj posao", kratko je rekao glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas i dodao da SDP ima nultu toleranciju na nasilje", rekao glavni tajnik SDP-a Vukas.

Upitan ostaje li Hajduković i dalje koordinator i predvodnik izborne liste Restart koalicije u četvrtoj izbornoj jedinici, Vukas je kazao da o tome, nakon svih tih jutrošnjih turbulencija, nisu ni razmišljali nego će to dalje razmatrati na središnjim tijelima stranke.

Podsjetimo, predsjednik osječko-baranjskog SDP-a i zastupnik u prošlom sazivu sabora Domagoj Hajduković u nedjelju je fizički napadnut u Osijeku i lakše ozlijeđen. Hajdukovića je napao 26-godišnji Tomislav Mikulin, SDP-ovac i voditelj ureda Davora Bernardića, čelnika vodeće oporbene stranke.

Policija objavila detalje

Ne navodeći identitet napadača i žrtve, policija je izvijestila da je 7. lipnja oko 17.30 sati policija zaprimila telefonsku prijavu 39-godišnjaka da ga je na ulici verbalno i fizički napao njemu poznati muškarac. Prijavitelj je zatražio liječničku pomoć u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC), gdje su mu liječnici konstatirali lakše tjelesne ozljede.

U službene prostorije policije potom je doveden i uhićen 26-godišnjak, za kojega je prijavitelj naveo da ga je verbalno i fizički napao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 26-godišnji osumnjičenik će tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku. Policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kaznena djela nanošenja tjelesne ozljede i nasilja u obitelji. 

Pročitajte više