Šef Cosa Nostre hitno prebačen iz zatvora u bolnicu

Screenshot: Twitter

ZATVORENI šef sicilijanske mafije Matteo Messina Denaro prebačen je u bolnicu, izvijestili su danas talijanski mediji. Denarov odvjetnik Alessandro Cerella je izjavio kako se zdravstveno stanje njegovog klijenta pogoršalo i da mu je potrebna hitna medicinska pomoć.

Mafijaški šef je pod strogim mjerama osiguranja prebačen u bolnicu San Salvatore u središnjem talijanskom gradu L'Aquila, u blizini zatvora u kojem je bio zatvoren, javlja novinska agencija Ansa. Glasnogovornik ministarstva pravosuđa nije želio komentirati tu informaciju. 

Uhićen ispred privatne klinike

Cerella je poručio da je njegov klijent, koji je imao operaciju krajem lipnja, sada previše bolestan da bi se nosio sa strogim zatvorskim režimom nametnutim članovima mafije. Dodao je da je Denaro na dijeti zbog koje konzumira voćne sokove i dodatke prehrani. 

Messina Denaro, kojeg su talijanski mediji nazvali "posljednjim kumom", priveden je 16. siječnja ispred privatne zdravstvene klinike u Palermu, gdje se liječio od raka. Nalazio se u bijegu od 1993., a u odsutnosti je osuđen zbog ubojstava počinjenih početkom 1990-ih.

Pročitajte više