Šef istarskog SDP-a: Zbog župana Miletića Istra nema ni strateški ni održivi razvoj

Foto: HINA/ Daniel SPONZA/ ik

Predsjednik istarskog SDP-a Vili Bassanese danas je na konferenciji za novinare u Puli izjavio da zbog pogrešaka istarskog župana Borisa Miletića, koji "koristi samo prigodne svečanosti da spomene bespravnu gradnju", Istra nema ni strateški ni održivi razvoj.

"Ne želim biti negativac i samo kritizirati jer to nije dio naše politike. Slažem se sa županom kada je na jučerašnjoj sjednici skupštine u povodu Dana istarskog statuta kazao da iza nas ostaju samo rezultati i tragovi našeg rada, a da je sve ostalo nebitno, kao i da je potrebno zajedništvo oko zajedničkih strateških projekata", istaknuo je Bassanese, ocijenivši kako je "činjenica da je upravo Miletić predvodnik suprotne politike" te da "koristi samo prigodne svečanosti da spomene bespravnu gradnju". 

"To je jedan kompleksan problem koji nećemo riješiti nijednom tiskovnom konferencijom. No, ako šutimo i budemo pasivni, on će nas okupirati, kao što nas okupira svaki dan", poručio je Bassanese.

"IDS-ovac trebao dobiti POS-ov stan, nije imao uvjete"

Predsjednica rovinjskog SDP-a Maria Blažina osvrnula se na nedavni slučaj u Rovinju, gdje je među stanarima koji su ovih dana trebali dobiti ključeve novih POS-ovih stanova u naselju Štanga trebao biti i IDS-ov dužnosnik i ravnatelj Lučke uprave Rovinj Donald Schiozzi, kum i stranački kolega rovinjskog gradonačelnika Marka Paliage.

Prema navodima iz medija, on je uvršten na sam vrh liste za dodjelu stana iako za to nije imao osnovne uvjete, a Blažina je kazala kako je "slučaj POS u Rovinju izuzetno kompromitiran, zbog čega su građani izgubili vjeru u sustav i transparentnost".

"Očekujemo od Grada Rovinja da se distancira od ovog slučaja i vrati povjerenje građana te podnese kaznenu prijavu protiv počinitelja, a radi se o tri osobe koje su priložile lažnu dokumentaciju i očekujemo prijave protiv njih", poručila je Maria Blažina.

Dodala je da se radi o tri osobe koje nisu imale pravovaljanu dokumentaciju i da je sporno što su POS-ovi stanovi dodijeljeni prije nego što je konačna lista službeno i objavljena.

Pročitajte više