Šef jedinice HAC-a Delnice: Vozači bez opreme na autocesti stali i čekali ralicu

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

DANAS su zbog snijega koji je stvorio pokrivač od 50-ak centimetara radnici iz delničkog HAC-a imali problema na terenu. Voditelj HAC-ove Tehničke jedinice Delnice Valentin Crljenko za RTL kaže kako su kapaciteti spremni te da je deset vozila HAC-a angažirano na jednoj dionici. Oni 24 sata čiste snijeg.

Crljenko govori da je bilo problema na terenu na autocesti zbog zimskih uvjeta jer su neki vozači krenuli na put bez zimske opreme. "Osim toga, problem je stvarala i olujna bura", kaže.

Vozači bez zimske opreme stali sa strane i čekali ralicu

Prometne nezgode nisu zabilježene, ali jesu pojedinačni zastoji s vozačima bez zimske opreme. "Nije bilo zastoja u prometovanju, ovi bez opreme stali su sa strane i čekali ralicu", kaže Crljenko za RTL.

Crljenko vozačima savjetuje da poštuju ograničenja te navodi da se brzina mora prilagoditi uvjetima na cesti. Dodaje da se trebaju izbjegavati i iznenadna kočenja. Na pitanje o mogućem poskupljenju soli Crljenko odgovara da će sol zasigurno poskupjeti, ali da je zimska služba posebna operativna stvar i da se troškovi uvijek zbrajaju na kraju.

"Tehnička jedinica Delnice od 15. je listopada u pripravnosti za zimske uvjete pa nismo iznenađeni", rekao je Crljenko za RTL i na kraju dodao kako večeras kontroliraju autocestu. Premda neće biti snijega, temperatura će pasti pa će radnici HAC-a preventivno djelovati sa soli i kalcijevim kloridom.

 

Pročitajte više