Tomašević želi osporiti natječaj, šef Međimurje plina: Ponudit ćemo suradnju

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Gradska plinara Zagreb nakon 162 godine više neće opskrbljivati Zagrepčane. Kasno sinoć Hrvatska energetska regulatorna agencija objavila je da je na natječaju odabrana niža ponuda Međimurje plina. No, HERA je istaknula da kupci imaju pravo odabrati hoće li plin kupovati prema reguliranim uvjetima od javnog pružatelja usluge, što bi trebala postati tvrtka Međimurje plin, ili slobodno na tržištu od bilo kojeg opskrbljivača. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će pokušati osporiti natječaj.

"Kako može biti normalan natječaj gdje vi ne tražite među uvjetima ni da tvrtka ima dovoljne ljudske kapacitete, niti da ima digitalne alate koje su potrebne za taj biznis, niti da ima obvezujuću ponudu poslovne banke da će financijski pratiti taj biznis, povećanje plinskog biznisa, niti da ima obvezujuću ponudu o kupnji plina", kazao je Tomašević.

Šef Uprave Međimurje plina najavio nova zapošljavanja

Predsjednik Uprave Međimurje plina, Nenad Hranilović, za HRT je najavio nova zapošljavanja i otvaranje poslovnice u Zagrebu.

"To znači i novo zapošljavanje, otvaranje poslovnice u Zagrebu. Također, pružit ćemo mogućnost suradnje s postojećom Gradskom plinarom Zagreb-Opskrbom što se tiče kadrovskih rješenja, ako će biti s njihove strane nekih želja. Plina imamo osiguranog, ali u svakom slučaju, razliku koja nedostaje ćemo nadoknaditi. Već imamo pregovore" kazao je Nenad Hranilović, predsjednik Uprave Međimurje-plina.

Poručio je da Zagrepčani mogu biti sigurni i da će imati sigurnu i pouzdanu opskrbu plinom, a također da će imati i po povoljnim cijenama. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.