Šef policije nije želio komentirati istražuju li Gorana Marića

Foto: Hina

GLAVNI ravnatelj policije Nikola Milina nije odgovorio na pitanje o izvidima protiv ministra Gorana Marića, nakon što su mediji objavili da se u rasvjetljavanje priča o Marićevim sumnjivim poslovima s nekretninama uključio Uskok.

Riječ je, podsjetimo, o priči o stanu u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, a koju je otkrio Index.

Na novinarsko pitanje provodi li policija izvide u slučaju ministra Marića, Milina je kazao tek da policija radi na svim predmetima koje dobije od Državnog odvjetništva. Nije odgovorio na pitanje je li došao takav zahtjev i u vezi Marića.

"Policija intenzivno surađuje u svim predmetima, svim kriminalističkim istraživanjima i surađujemo i s Uskokom vezano za sve aktualne predmete", kazao je Milina na svečanost u povodu sudjelovanja kineskih policajaca u projektu Sigurna turistička sezona 2019.

Sinoć je objavljeno da je Uskok pokrenuo izvide i od policije zatražio da prikupi dokumentaciju o Marićevim poslovima s nekretninama, kupoprodaja stanova i ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom.

Marić je, kako je Index objavio, lagao o načinu na koji je obnovio franjevački studentski dom, za što su mu franjevci zauzvrat omogućili da dođe do stana u Zvonimirovoj ulici. Marić je u svojoj obrani tvrdio da je obnova studentskog doma plaćena novcem od prodaje stana u Zvonimirovoj ulici, ali to je nemoguće jer je dom obnovljen prije nego što je stan plaćen.

Od tada brojni mediji navode i da do sada nije odgovoreno je li u obnovu samostana ulagan i javni novac te podsjećaju da su navodne nezakonitosti otkrivene u vrijeme kada se Marića spominje kao ministra koji će morati napustiti vladu u sklopu najavljene rekonstrukcije.

Pročitajte više