Šef splitskog kotara provalio u novo igralište: "Dva dana smo čekali odgovor na mail"

Foto: Nezavisna Lista Daniela Lolića

Predsjednik Gradskog kotara Lokve Daniel Lolić sinoć je brusilicom provalio u igralište koje se nalazi na krovu nove garaže u tom splitskom kvartu. Kaže da je to napravio jer su svi radovi na igralištu završeni, a pročelnik Grada Splita mu dva dana nije odgovarao na mail.

"Došlo je vrijeme da se igralište 'svečano' otvori"

"Vijeće GK Lokve se zalagalo da se novo Sportsko igralište ispred osnovne škole ne otvori dok se god ne steknu uvjeti koji bi svima, a pogotovo najmlađima, garantirali sigurno korištenje.

Obzirom na to da su ti uvjeti ispunjeni prije dva dana, a pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti (g. Mario Negotić) jednako toliko vremena nije reagirao na naš mail u kojem smo ga informirali da su svi radovi završeni te da su ispunjeni svi sigurnosni uvjeti, smatramo da je došlo vrijeme da se igralište 'svečano' otvori.

Večeras smo to i napravili - brusilicom!", objavio je Lolić na Facebook stranici Nezavisne Liste Daniela Lolića. 

Igralište, 220 parkirnih mjesta, punionica električnih vozila

Igralište se nalazi na krovu novoizgrađene garaže u splitskoj četvrti Lokve (između naselja Gripe i Split 3), s 220 novih parkirnih mjesta, vrijedne 3.3 milijuna eura.

Gradonačelnik Ivica Puljak prošle godine je rekao da se radi o prvoj cjelovitoj javnoj garaži izgrađenoj u Splitu otkako je samostalne Hrvatske.

"Izgradnja novih garaža nije poziv građanima da kupuju još više vozila, nego da se postojeća vozila maknu s pločnika, a da pločnike oslobodimo za pješake, roditelje s kolicima, osobe s invaliditetom i bicikle, da zazelenimo naše kotareve kako bi postali ljepši", rekao je tada Puljak.

Gradnja ove i ostalih planiranih garaža dio je koncepta urbane mobilnosti, koji uključuje javni gradski prijevoz, promet u mirovanju, bicikle, pješake i sigurnost u prometu.

Školsko igralište na krovu garaže uključuje nogometni košarkaški teren, dječje igralište i atletsku stazu. Korisnici će novom školskom igralištu pristupati s pločnika i sa školskog balkona, čime će sportska dvorana i vanjsko igralište biti spojeni.

U garaži je dostupno 188 parkirnih mjesta za automobile, 22 za motocikle te još 10 za vozila za osobe smanjene pokretljivosti, kao i dva mjesta za punionicu električnih vozila.

Pročitajte više