Šef suda iznio detalje istrage ubojstva: Ubojica je imao prijave, planirao je dug put

Foto: FAH

ROMAN BRNADA (36), osumnjičeni za brutalno ubojstvo 67-godišnje žene u strogom centru Rijeke u kafiću Pin, pod pratnjom policije jutros je doveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Motiv ubojstva koje je zgrozilo hrvatsku javnost još uvijek nije poznat. Tijekom ispitivanja ubojica je divljao te je pokušao skočiti kroz prozor. Sudac istrage odredio je Brnadi istražni zatvor u trajanju mjesec dana. 

Sat vremena nakon što je završeno istražno ročište i osumnjičeni Brnada pod jakom policijskom i pravosudnom pratnjom odveden u riječki zatvor, s pojedinostima odluke suda novinarima se obratio predsjednik Županijskog suda u Rijeci Veljko Miškulin. 

"U kafiću u centru grada se 6. veljače dogodio slučaj teškog ubojstva. Danas je po prijedlogu zamjenice Županijskog državnog odvjetnika osumnjičenik priveden sutkinji istrage uz prijedlog za određivanjem istražnog zatvora. Nakon ročišta koje je potrajalo oko sat vremena sutkinja istrage je prihvatila sve razloge Županijskog državnog odvjetništva. 

"Sa suprugom je planirao dalek put"

Prihvaćena je i točka 4, a što se rijetko određuje, jer je kazneno djelo počinjeno na sablažnjiv način, usred bijela dana i u centru grada. Već je prethodno i nekoliko puta prekršajno prijavljivan te protiv njega ima više prekršajnih prijava. 

Sa suprugom je planirao dalek put, a i napustio je mjesto događaja zbog čega je opravdan razlog da postoji opasnost od bijega. Također, djelo je počinio pred svjedocima, a koje treba također saslušati", detaljno je pojasnio predsjednik suda na temelju čega je Brnadi određeno jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru, prenosi Novi List.

Pročitajte više