Šef ukrajinskih špijuna: Rusi već znaju kako će javnosti predstaviti gubitak Krima

Foto: EPA

KIRIL BUDANOV, šef ukrajinske vojne obavještajne službe, rekao je da Rusija neće iskoristiti nuklearno oružje ako i kad ukrajinski branitelji uđu na teritorij privremeno okupiranog poluotoka Krima.

Naime, novinari su Budanova prilikom intervjua za ukrajinski RBC pitali hoće li Rusi odgovoriti nuklearnim oružjem ako Oružane snage Ukrajine uđu na teritorij poluotoka Krima, koji je Rusija anektirala 2014. godine. "Ne, nuklearnog udara neće biti", rekao je Budanov.

Po mišljenju šefa ukrajinskih vojnih obavještajaca, ruska propaganda će opisati gubitak Krima kao "prisiljeni korak", baš kao što je to bio slučaj kad su Ukrajinci oslobodili okupirani grad Herson.

"Teško mi je to priznati, ali to mora biti rečeno: Ruski propagandni stroj se tijekom pada Hersona pokazao iznimno učinkovitim. Uspjeli su prikazati pad Hersona, a treba imati na umu da je osvajanje Hersona bio najveći uspjeh tzv. 'specijalne vojne operacije', kao svakodnevni događaj. A potom su cijelu priču okrenuli tako da ispada da se u principu radilo o nečem pozitivnom za njih", rekao je Budanov.

"Imaju planove za sve. Imaju i plan kako obraditi vijest tijekom pada Krima, sve to već postoji i poznato nam je. Vjerujte mi, to će proći u ruskom društvu", navodi šef ukrajinskih obavještajaca

"I u tom slučaju će se raditi o koraku napravljenom pod prisilom, koji će praktički izazvati sreću. Vjerujte mi, propagandni stroj u Rusiji radi savršeno. Zaglupljuju svoju populaciju onako kako to ne radi nitko drugi na svijetu", rekao je Budanov.

Pročitajte više