Šef vatrogasaca: Treći nestali je vjerojatno u helikopteru. On je nad provalijom

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Još se ne zna uzrok pada mađarskog vojnog helikoptera kod Drniša, rekao je direktor Međunarodnog središta za obuku specijalnih zračnih snaga u vojarni Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku, dodavši da je pao jedan od dva mađarska helikoptera koji su u slično vrijeme bili na obuci.

Mađarski helikopter Griffon koji se nalazio na obuci u Međunarodnom središtu za obuku specijalnih zračnih snaga (MSAP TC) u vojarni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) Pukovnik Mirko Vukušić srušio se danas oko 12 sati u blizini Drniša, kod Pakovog Sela, na povratku sa zadaće na matični aerodrom u Zemuniku Donjem, naveli su ranije danas iz MORH-a.

U padu helikoptera smrtno su stradala dva člana posade, za trećim se još uvijek traga, a uskoro kreće istraga.

Darko Dukić, vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije, u razgovoru za Dnevnik Nove TV otkrio je neke detalje akcije.

"Od 11:55 kad smo dobili prvu informaciju, odmah su sve žurne službe angažirane - vatrogasci s područja Drniša i Grada Šibenika, Hitna pomoć i među prvima sam koji je došao na samo mjesto", rekao je.

"Strašan prizor, pronašli smo dva tijela stradalih iz helikoptera, za trećim još tragamo, pretpostavljamo da je u samoj olupini helikoptera", zaključio je zapovjednik.

"Po svemu sudeći, treći je ostao u helikopteru jer smo cijeli perimetar okolo pretražili. Nema ništa, pronašli smo sve dijelove. Trenutačno se radi očevid i izvlačenje tijela s tog prostora. Pretpostavka je da je treće tijelo u helikopteru koji je izgorio.

On je na jednoj litici, 30 do 50 metara strši dolje niz provaliju, tako da je dosta teško pristupiti i ovih dana će biti izvlačenje", dodao je Dukić.

Što se tiče prekidanja potrage kada padne mrak, vatrogasni zapovjednik rekao je da ovisi o potrebi.

"Istražitelji su na terenu, sve su službe na terenu - vatrogasci, HGSS, policija, MORH. Sve ćemo pratiti i donositi odluke o tome koji će intenzitet rada biti tijekom noći. Teren je izrazito težak i najbitnije je kod ove tragedije da ne smije doći do nove tragedije jer radimo na liticama od 20, 30 metara visine. Ne smije slučajno doći do pada", objasnio je.

Pročitajte više