KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Šefica HUP-a poručila Ribiću: Živo vam se fućkalo za 150.000 radnih mjesta. Dosta je!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Facebook

GORDANA DERANJA, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, kritički se osvrnula na stavove sindikalca iz javnog sektora Vilima Ribića u pogledu pristupa rješavanju gospodarskih problema privatnog sektora, vezanih uz epidemiju koronavirusa te mu je poručila da neće dozvoliti da opet nestane 150.000 radnih mjesta u privatnom sektoru. Podsjetimo, Ribić je ideje o smanjenju plaća u javnom sektoru nazvao "maloumnima".

Osvrt koji je Gordana Deranja objavila na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Obično ne komentiram ali ne mogu se suzdržati. Gledam sindikaliste javnog sektora koji će sutra raspravljati na GSV-u o problemima privatnog sektora. Kaže Ribić: slušam na televiziji što se dešava u gospodarstvu. Pa dobro pobogu, gdje je sindikat koji zastupa radnike privatnog sektora koji bi valjda trebao znati što se dešava. Javno pozivam gospodina Ribića da kupi naša dva broda kako potrošnja ne bi stala s obzirom da javni sektor po njemu održava naše gospodarstvo svojom potrošnjom. Pa gdine Ribiću potrošnja nije samo kruh i mlijeko, naše gospodarstvo proizvodi i za druge industrije i proizvode koji nisu za osobnu potrošnju. Pitam se do kada će privatni sektor trpjeti da o nama raspravljaju sindikalisti iz javnog sektora? Nešto se ne sjećam kad su štrajkali, da su ni oni ni Vlada pitali nas išta dok su pregovarali o svojim pravima! Sada smo mi na redu i nećemo dozvoliti da opet nestane 150.000 radnih mjesta u privatnom sektoru! Za koje usput rečeno, živo vam se fućkalo. Niste prstom mrdnuli ni pokazali brigu za te radnike. Dosta je!!" poručila je Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više