Šefica istražitelja o padu aviona: Svi zrakoplovno-tehnički postupci bili su ispravni

Screenshot: HRT

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu priopćila je večeras da je u tijeku daljnja istraga o nesreći zrakoplova u Puli, u kojoj su poginule dvije osobe.

Zrakoplov je poletio iz Zračne luke Pula prema slovenskoj zračnoj luci Portorož te pao 50 metara od uzletno-sletne staze u Zračnoj luci Pula, a pad je prijavljen u 12:31. Bio je tipa Pipistrel Virus SW njemačkih registarskih oznaka. U zrakoplovu su bile dvije osobe njemačkog državljanstva, koje su smrtno stradale.

"Svi zrakoplovno-tehnički postupci su bili ispravni"

Alena Vukić, ravnateljica Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, za HTV je rekla da je zrakoplov poletio i pao je na 50 metara od uzletno-sletne staze.

"Ono što možemo prema trenutno dobivenim informacijama utvrditi jest da je zrakoplov poletio i pao je na 50 metara od uzletno-sletne staze. Svi zrakoplovno-tehnički postupci su bili ispravni", izjavila je Vukić.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena odmah, a obavijestili su je Zračna luka Pula, OKC-MUP i Hrvatska kontrola zračne plovidbe.

Rezultati će biti javno objavljeni

Odmah po dojavi o događaju, istražitelji zrakoplovnih nesreća Agencije izašli su na teren u svrhu provođenja očevida.

Nakon završene sigurnosne istrage rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o predmetnoj nesreći, priopćeno je.

Pročitajte više