VIDEO Učiteljica koja šefuje sindikatom govori "dobe" umjesto "dobiju"

Screenshot: N1

SINDIKATI javnih službi danas su odbili vladin prijedlog povećanja osnovice za plaće za četiri posto od 1. listopada te dva posto od 1. travnja iduće godine. O tome je danas na N1 televiziji govorila Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

Ponovila je kako sindikati ne odustaju od svojih zahtjeva i inzistiraju na povećanju od 13 posto u dva dijela. No svaki put kada je ponavljala sindikalne zahtjeve, izgovarala je rečenice poput: "Tražimo da učitelji dobe..." Šprem ni u jednoj rečenici nije upotrijebila ispravan oblik glagola dobiti, a to je - dobiju.

Šprem je prije tri godine pisala "prosjećna" umjesto "prosječna"

Inače, Sanja Šprem je diplomirana učiteljica razredne nastave. Podsjetimo, prije tri godine gostovala je u emisiji HRT-a "Ima li što novo?" s tadašnjom ministricom Blaženkom Divjak.

Divjak i Šprem su u jednom trenutku uzele krede i počele pisati na ploči o plaći hrvatskih učitelja. Šprem je pritom u dva navrata napisala "prosjećna" umjesto "prosječna". Evo kako je to opravdala.

"Dogodila se greška, to je bio lapsus i u tom trenu mi je bilo najvažnije da ne pogriješim s plaćama i fokusirajući se na brojke, alarm nije odradio svoj dio posla i nisam napisala ispravno riječ prosječna", rekla je Šprem tada u razgovoru za Index te dodala:

"Nije to izgovor, ali tome je pridonio i umor, a i naočale su mi ostale doma, a bez njih ne vidim ni čitati. To je moj grijeh, ali dogodilo se i jednostavno to je to. Nisam nepismena, skužila sam odmah grešku i onda sam je popravila dok se kamera odmaknula."

Pročitajte više