Seizmološka služba: Zabilježili smo pad letjelice u Zagrebu

Foto: Seizmološka služba RH

SEIZMOLOŠKA SLUŽBA RH priopćila je da je na svojim postajama na zagrebačkom području zabilježila pad letjelice Tu-141. 

"Pad letjelice zabilježen je instrumentima Seizmološke službe koji su operativni na zagrebačkom području. Na slici su prikazani zapisi registrirani na 6 postaja u trajanju od 120 sekundi, a na kojima su jasno vidljivi nailasci seizmičkih valova uzrokovani padom letjelice na području Jaruna", navodi Seizmološka služba.

"Rezultati preliminarne analize ukazuju na to kako je izvor seizmičkih valova lociran vrlo blizu mjesta stvarnog pada letjelice, a trenutak udara bio je u 23:01:49 prema lokalnom vremenu", dodaje.

Pala pored studentskog doma

Podsjetimo, u četvrtak navečer u Zagrebu je, pored Studentskog doma Stjepan Radić, u kojem je 4.5 tisuća studenata, pala vojna bespilotna letjelica Tupoljev Tu-141 Striž, proizvedena još u vrijeme SSSR-a i teška nekoliko tona. Lansirana je iz Ukrajine u kojoj je u tijeku ruska invazija.

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Božinović smatra da, po svemu sudeći, Hrvatska nije bila cilj te letjelice.

"Što se sve događalo, pogotovo kad govorimo o zračnom prostoru zemalja kroz koje je ona prošla prije Hrvatske, a tu se radi o zračnom prostoru NATO-a, komunicira se intenzivno i na razini NATO-a i bilateralno", kazao je jučer navečer Božinović.

Pročitajte više