HDZ dovukao u Sabor teško bolesne zastupnike: "I Bog je s nama!"



"SVE sam bolje i bolje", rekao je novinarima u Saboru bivši ministar Branko Vukelić koji je došao malo prije podneva kako bi HDZ-u danas osigurao kvorum. Podsjetimo kako je Vukelić već duže vrijeme teško bolestan i nije dolazio u Sabor.  Da je HDZ u panici dokazuje i dolazak u Sabornicu njihova zastupnika Marka Turića koji je također duže vrijeme izbivao zbog bolesti. "Moja ruka je danas potrebna", rekao je Turić okupljenim novinarima u Saboru prije nego što se uputio prema vijećnici.

Nervoza kod Bebića i Šeksa

Danas je u Saboru zamjetna nervoza, a to se posebno moglo vidjeti po interakciji i dogovorima predsjednika Sabora Luke Bebića i potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa.  S porodiljnog došla je zastupnica HDZ-a Vesna Buterin, a Bianca Matković se ne očekuje u sabornici.

Podsjetimo kako je danas ključno pitanje može li HDZ imati kvorum nakon što su članovi Kukuriku koalicije napustili Sabor kao i Dragutin Lesar. "Glavaševci" su najavili da neće biti jezičac na vagi HDZ-a odnosno da će napustiti Sabor ukoliko o njima bude ovisio kvorum. Danijel Srb iz HSP-a rekao je kako će doći u Sabor samo kod izglasavanja Zakon o ništetnosti, a Milorad Pupovac i njegov SDSS i dalje su enigma.

Hvala ti Bože da ih nema


Naime, Pupovac je rekao jutros novinarima kako još uvijek nisu donijeli odluku hoće li ostati u Saboru.

U Saboru bez oporbe raspravlja se o konačnom prijedlogu zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan domovine.

"Hvala ti Bože da ih nema. Treba čuvati Hrvatsku, to svi poručuju, ali to će se pobrinuti ova vlada i HDZ. I dragi Bog je s nama", sjetila se zastupnica HDZ-a Đurđica Sumrak predstavnika oporbe.


 

Pročitajte više