Šeks podržao udar na slobodu medija, Kunst žali što novinari za klevetu ne idu u zatvor

POTPREDSJEDNIK Sabora, HDZ-ovac Vladimir Šeks, danas je nahvalio prijedlog novog Kaznenog zakona, a posebno mu se sviđa dio u kojem se propisuje kazneno djelo sramoćenja i klevete, jer će se stati na kraj dijelu medijia "kojima je jedini cilj sramoćenje pojedinaca iz političkog i javnog života".

"Jedan dio medija si je stavio kao vrhovno načelo sramoćenje pojedinaca iz političkog ili javnog života", kazao je Šeks za govornicom i dodao kako su ti mediji obuzeti groznicom profita ili su glasnogovornici, agitatori ili propagandisti grupnih ili političkih interesnih skupina.

Smatra kako danas ima "pregršt" dokaza za kazneno djelo "sramoćenja" koje se predlaže u novom Kaznenom zakonu. Po tom će djelu biti progonjeni novinari koji se ne pridržavaju novinarskog kodeksa. Njegov stranački kolega i bivši sindikalist Boris Kunst je u replici Šeksu izrazio žaljenje zato što, za razliku od europskih zemalja, u Hrvatskoj za klevetu neće biti zatvorskih kazni. Za to krivi novinarsku kampanju i pritisak Europske federacije novinara.

Pročitajte više