Seljacima se za prosvjed osvećuju rušenjem njihovih traktora na tehničkom pregledu?!

SELJAKE na području Županje je, čini se, stigla osveta jer su se drznuli priključiti prosvjedu protiv hrvatske Vlade i zatražiti isplatu zaostalih poticaja. Brojni seljaci, naime, ovih dana sa svojim traktorima padaju na tehničkim pregledima, a mnogi su uvjereni da ih ruše namjerno, samo zato što su sudjelovali u prosvjedima.

"Vratili su me s tehničkog pregleda samo zato što se na jednom mjestu na traktorskoj prikolici pojavila hrđa. Nisam mogao vjerovati kada se kontrolor iz stanice za tehnički pregled vozila uhvatio toga kao pijan plota. Imam osjećaj da je jedva dočekao da pronađe bilo kakav razlog kao opravdanje za uskraćivanje produžetka registracije. Još uvijek sam ljutit! Pa dosadašnjih se godina nije gledalo na takve nevažne sitnice, koje nemaju veze s ugrožavanjem sigurnosti u prometu. I budali bi bilo jasno da su stanice za tehnički pregled dobile naputak odozgo da nas se maksimalno nagazi, jer smo se prosvjedima i blokadom prometnica morali izboriti za svoja prava. Policija je zasigurno preporučila da nam se traži dlaka u jajetu i da se seljake na sve moguće načine stisne", rekao je za Glas Slavonije jedan od seljaka koji je želio ostati anoniman.

Sličnu je priču s novinarima istog lista podijelio još jedan seljak: "Prošle godine sam bez problema registrirao traktor bez kabine, no sada su me odbili uz pojašnjenje da takvo što više nije moguće. I ja sam uvjeren da je sve to posljedica seljačkog bunta i da nam se sada iz Vlade na sve načine osvećuju, jer čudna je ta podudarnost".

Voditelj Stanice za tehnički pregled vozila u Županji Danijel Džinić kaže da nije na djelu nikakva osveta protiv seljaka, već su se neki propisi jednostavno promijenili. "Uvjeti za registraciju vozila su poznati i ona vozila za koja se tehničkim pregledom utvrdi da su neispravna, ili da imaju vanjska oštećenja, vraćaju se dok vlasnici ne uklone nedostatke", kaže Džinić. Optužbe seljaka odbacuju i iz policije. "To su obične gluposti", tvrdi glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela.

Pročitajte više