Seminar "Kultura 2000" u Matici hrvatskoj 27. siječnja

U organizaciji Saveznog kancelarstva Republike Austrije, Cultural Contact Point Austria (Centar za kulturne veze Austrija), Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu i Ministarstva kulture, u Matici hrvatskoj će se 27. siječnja održati seminar "Kultura 2000", izviješćeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Cilj je seminara upoznati hrvatsku kulturnu javnost s programom "Kultura 2000", koji je pokrenula Europska unija, a njime se podupire i promiče kulturna suradnja među zemljama članicama EU-a.

Programom su obuhvaćene dramske i vizualne umjetnosti, kulturna baština, književnost i međukulturalni dijalog. O spomenutim temama izlagat će gošće iz Austrije Elisabeth Pacher iz Centra za kulturne veze i Kathrin Kneissel iz Savezne kancelarije Austrije iz Odjela za umjetnost i europska pitanja i drugi.

Petra Leppee iz Ministarstva za europske integracije RH u izlaganju "Hrvatska na putu u EU" sudionike seminara će upoznati s kronologijom hrvatskih odnosa s Europskom unijom od pokretanja procesa stabilizacije i pridruživanja preko podnošenja zahtjeva za članstvom, do dobivanja statusa kandidata za članstvo te o pregovorima koji uskoro počinju.

O održavanju seminara govorili su pomoćnica ministra kulture Goranka Horjan i Robert Szucsich, direktor Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu, koji ove godine obilježava 50. obljetnicu djelovanja.

(Hina) xta yaz

Pročitajte više