Seminar o strategiji učenja o holokaustu krajem siječnja

Seminar "Strategija učenja i poučavanja o holokaustu" održat će se u Jasenovcu od 27. do 29. siječnja kako bi se učitelji i nastavnici osnovnih i srednjih škola upoznali s novim metodama poučavanja o holokaustu i drugim zločinima protiv čovječnosti, izvijestilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Početak seminara - 27. siječnja je i Dan sjećanja na holokaust kada se diljem svijeta obilježava spomen na 27. siječnja 1945. - dan oslobođenja koncentracijskoga logora Auschwitz.

Organizatori su seminara Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo kulture, Spomen područje Jasenovac i Zavoda za školstvo u suradnji s Radnom skupinom za međunarodnu suradnju u području obrazovanja, sjećanja i istraživanja o holokaustu (Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Reserach), Židovskom općinom u Zagrebu i izraelskim Veleposlanstvom u Beču.

Prošle je godine u hrvatskim školama prvi put obilježen Dan sjećanja na holokausta. Tim povodom u Zagrebu su održani i stručni seminari "Dan sjećanja na holokaust i sprječavanje zločina protiv čovječnosti" te "Učenje povijesti 20. stoljeća" na kojima su sudjelovali učitelji i nastavnici iz cijele Hrvatske.

Na Međunarodnome forumu u Stockholmu 2000. dogovoreno je da učenje o holokaustu bude sastavni dio obrazovnih programa.

(Hina) xip ymc

Pročitajte više