Šemso Tanković zvao policiju zbog vrijeđanja i prijetnji na nogometnoj utakmici

SABORSKI zastupnik Šemso Tanković pozvao je policiju za vrijeme nogometne utakmice između Hrvatskog Leskovca i Nura, te zatražio intervenciju zbog prijetnji i vrijeđanja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Utakmica je zbog incidenta prekinuta u 63. minuti.

"Incident je imao dvije razine. Pedesetak gledatelja od prvog je trenutka šovinistički vrijeđalo igrače i rukovodstvo našeg kluba, na što sam, kao predsjednik Nura odmah upozorio delegata i suce, ali oni nisu reagirali. Na kraju sam morao pozvati policiju. Na samom igralištu naši su igrači bili izloženi pogibeljnoj igri domaćina, pa smo morali mijenjati igrače zbog ozljeda, da bismo u 63. minuti ostali s premalo igrača u polju i sudac je prekinuo utakmicu", rekao je Tanković za Slobodnu Dalmaciju.

Tanković vjeruje da je cijela situacija bila izrežirana kako bi Hrvatski Leskovac došao do bodova koji su mu trebali za ostanak u Prvoj zagrebačkoj ligi. "Nur nikad do sada nije imao ovakve incidente. U Nuru ne igraju samo pripadnici Islamske zajednice već i igrači drugih nacionalnosti i vjeroispovijesti", kaže Tanković.

Pročitajte više