Šest knjiga novoga pape Benedikta XVI. na hrvatskom jeziku

Hrvatski nakladnici "Verbum", "Kršćanska sadašnjost", "Mozaik knjiga" i "U pravi trenutak" objavili su tijekom zadnjeg desetljeća šest knjiga novoizabranoga pape Benedikta XVI., odnosno bivšega kardinala Josepha Ratzingera.

U knjizi "Sol zemlje" (1997.) koju je objavio zagrebački nakladnik "Mozaik knjiga", kardinal Ratzinger pisao je o temeljnim pitanjima kršćanstva i ulozi Crkve u sadašnjem vremenu.

Zagrebački nakladnik "Mozaik knjiga" objavila je i njegovu knjigu "Bog i svijet" (2003.) u kojoj on progovara o tajnama vjere u 21. stoljeću.

Zagrebački nakladnik "Kršćanska sadašnjost" objavila je Ratzingerovu knjigu "Uvod u kršćanstvo" (1999.), a poznata splitska nakladna kuća "Verbum" objavila mu je knjige "Razgovori o vjeri"(1999.) i "Bog je s nama" (2004.).

U knjizi razgovora s katoličkim novinarom Vittoriem Messori, "Razgovori o vjeri" (1999.), Ratzinger progovara o liturgiji, đavlu, anđelima, modernim krivovjerjima, duhovnosti, ulozi biskupa, ekumenizmu, povijesnoj ulozi inkvizicije, ređenju žena za svećenike, ćudorednom nauku, progresizmu i tradicionalizmu u Crkvi te pitanjima svećeničkih i redovničkih zvanja.

Zadnja objavljena knjiga "Bog je s nama" progovara o Euharistiji, kao središtu vjerničkoga života.

Đakovački nakladnik "U pravi trenutak" objavio mu je, u suautorstvu s teologom Hansom Maierom, knjigu "Demokracija u Crkvi".

Kardinal Joseph Ratzinger, odnosno novoizabrani papa Benedikt XVI. (1927.), jedan je od najuglednijih katoličkih teologa, a bogosloviju je predavao na sveučilištima u Muenchenu, Bonnu, Muensteru, Tuebingenu i Regensburgu.

Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je godine 1981. pročelnikom Kongregacije za nauk vjere.

Pročitajte više