Šestorica osumnjičena za organizirano krijumčarenje cigareta

ZAGREBAČKA policija osumnjičila je šesteročlanu skupinu za organizirano krijumčarenje cigaretama iz inozemstva i preprodaju na zagrebačkoj tržnici Trešnjevka.

Policija je danas izvijestila da je prije tri dana u Zagrebu prilikom primopredaje 75 šteka cigareta uhitila petoricu hrvatskih državljana. Dan kasnije u obiteljskoj kući u Zagrebu, gdje su skrivali cigarete, pronađeno je 578 šteka raznih marki i proizvođača.

Policija je petoricu uhićenika i za sada nepoznatu osobu u inozemstvu osumnjičila da su se krajem 2003. udružili s namjerom organiziranog krijumčarenja veće količine cigareta bez odgovarajućih zaštitnih markica Ministarstva financija.

Sumnja se da su od kraja prošle godine od nepoznate osobe iz inozemstva nabavljali veće količine cigareta, koje su krijumčarili preko granice. Cigarete su skrivali u obiteljskoj kući u Zagrebu, odakle su ih u manjim količinama odvozili na tržnicu Trešnjevka i prodavali.

Policija nije otkrila identitet uhićenih, niti je je objavila iz koje zemlje su cigarete prokrijumčarene. Nije rečeno ni koliko cigareta je krijumčarska skupina uspjela prodati na crnom tržištu i koliko je na tome zaradila.

Pročitajte više