Sestre vještakinje nisu uzele 100 tisuća eura mita, već akontaciju za nekretninu?!

ANKA Samardžić i njezina sestra Marija Lulić, sudske vještakinje optužene za primanje mita od 100 tisuća eura, pritisnute Uskokovim snimkama koje u potpunosti razotkrivaju kriminalnu djelatnost, smislile su nevjerojatnu obranu.

Ankinom poslu trebalo vremena da se razvije

Anka se počela baviti nekretninama, pa joj je Uskokov pouzdanik Ivica Vilić dao 100 tisuća eura, ali ne kao mito, već - akontaciju za nekretninu?! Sestra Marija Lulić potvrđuje priču, pojasnila je da se termin dijete kojeg su koristile u snimljenim razgovorima odnosi na posao. Tek je Anka krenula u biznis, pa mu, eto, kao djetetu treba vremena da se razvije.

Teško će na tu priču pasti iskusni sudački trojac kojeg predvodi Zoran Kežić. Tijekom suđenja preslušani su i pregledani dokaz, do kojih je Uskok došao mjerama tajnog nadzora. Anku je otkucao Ivica Vilić, od kojeg je tražila bogatu nagradu za pozitivno financijsko izvješće. Tvoj život je u mojim rukama, uvjeravala ga je Anka.

Anka jedva hoda, sestra je pridržava...

A Ivici se sudilo zbog pronevjere pola milijuna dinara iz trgovine u Kreševu kod Omiša, u kojoj je bio poslovođa. Te 1981. godine pobjegao je iz države.

Namješteni nalaz zapravo nije bio ni potreban budući je sud na koncu Vilića oslobodio. Uspjeli su čak i Anku platiti za neke radnje koja je izvršila u spisu. Sestra Marija također je vještakinja, i to suda u Zagrebu. Pala je, jer je sestri telefonski davala savjete o poslu.

Anka djeluje dosta izmučeno, sestra Marija pridržava je, jer jedva hoda. Djeluje sve ipak malo preforsirano, što zacijelo nije promaklo ni sudskom vijeću. Presuda je sutra u podne i pol.

Pročitajte više