Sever napisala da je Indexov novinar trebao u emisiju o HNB-u, Smrtić je blokirao

NOVINARKA HRT-a Maja Sever na Twitteru je napisala da je u sinoćnjoj emisiji Otvoreno, na kojoj se govorilo o aferi u HNB-u koju su otkrile Index Istrage, trebao biti i novinar Indexa.

Kolega novinar s HRT-a i urednik Otvorenog ju je blokirao.

"Za Damira Smrtića javno, i molim prinesite pozornosti Katarini Periši i Robertu Švebu.

Dragi kolega Smrtić, Index je napisao da smatraju da je gost u studiju Otvorenog, ili na zoomu, trebao biti Ilko Ćimić, a ne da on neće dati izjavu zbog Facebook statusa Ratka Boškovića.

Kako dugogodišnja kolegica rekla bih vam dobronamjerno - jako su u pravu. Ako se netko i jučer i danas trebao uključiti u program HRT-a i u emisiju Otvoreno onda je to Ilko Čimić", napisala je Sever na Twitteru.

Podsjetimo kratko, sinoć je u Otvorenom bila tema afera u HNB-u koju su otkrile Index Istrage. No, nitko iz Indexa nije pozvan. Ilko Ćimić pozvan je tek da izjavi nešto za uvodni prilog.

Umjesto Ilka Ćimića koji je otkrio da je četrdesetak zaposlenih u Hrvatskoj narodnoj banci, a među njima i aktualni guverner Boris Vujčić, trgovalo vrijednosnim papirima banaka za čiji su nadzor zaduženi, na pitanja urednika emisije Damira Smrtića odgovarali su Grozdana Perić, predsjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun iz HDZ-a, SDP-ov saborski zastupnik Mišel Jakšić, Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a, mostovac Zvonimir Troskot, inače član saborskog Odbora za financije i državni proračun, te Ratko Bošković, publicist i ekonomski analitičar.

Nakon objave Sever je jutros objavila screenshot informacije da ju je kolega i urednik Damir Smrtić blokirao.

Pročitajte više