Sharon ublažio uvjete za obnovu pregovora s Palestincima

IZRAELSKI premijer Ariel Sharon ublažio je uvjete za obnovu mirovnih pregovora s Palestincima, objavio je u petak izraelski dnevnik Haaretz.

Premijer više ne inzistira na tome da palestinsko vodstvo odmah mora raspustiti radikalne palestinske organizacije, pišu novine. Sharon je izjavio u četvrtak da bi palestinsko vodstvo moglo pokazati svoju želju za mirom tako da okonča poticanje na nasilje protiv Izraela, javio je Reuters.

"Ne namjeravam trošiti vrijeme i moj je plan naći način, kada novo palestinsko vodstvo bude spremno otvoriti pregovore, za početak unapređenja naših odnosa s Palestincima, rekao je Sharon, a prenijela je agencija dpa.

Međutim, Palestinci su u petak odbacili njegove uvjete izjavivši da bi on trebao odustati od postavljanja uvjeta za dijalog.

"(Izraelci) bi trebali napustiti svoju politiku postavljanja uvjeta i prestati sa svojim poticanjem (protiv Palestinaca)", rekao je za Reuters ministar u palestinskoj vladi Saeb Erekat.

Sharon je rekao članovima svoje stranke Likud da je anti-izraelska propaganda u palestinskim školama i medijima opasna isto kao i palestinsko oružje.

Pročitajte više