Šibenčanin prijetio sestri i šogoru, njemu zapalio auto

Ilustracija: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

ŠIBENSKA policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 41-godišnjaka i prijetnju na štetu 33-godišnjakinje.

Šogoru namjerno zapalio auto, a sestri slao prijeteće poruke

Utvrđeno je da je osumnjičeni u utorak oko 21:45 u Šibeniku, zbog narušenih obiteljskih odnosa, namjerno zapalio parkirani osobni automobil Citroen u vlasništvu 41-godišnjeg sestrinog supruga, čime je izazvao opasnost za živote ljudi i imovinu većeg opsega. Požar na vozilu je brzom intervencijom susjeda ugašen, a nastala šteta je procijenjena na oko 20.000 kuna.

Ovim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i da je osumnjičeni u ponedjeljak oko 10:55 putem SMS-a ozbiljno prijetio svojoj 33-godišnjoj sestri, što je kod nje izazvalo strah i bojazan za osobnu sigurnost.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, izvijestila je policija.

Pročitajte više