Šibenik: Pokopan saborski zastupnik Ivo Baica

TRAGIČNO preminuli saborski zastupnik HDZ-a i bivši šibenskokninski župan Ivo Baica, sahranjen je večeras u obiteljskoj grobnici na groblju sv. Ane u Šibeniku.

Posljednjem ispraćaju Ive Baice, koji je poginuo u prometnoj nesreći, uz članove obitelji, prijatelje te saborske zastupnike i stranačke kolege pridružio se veliki broj Šibenčana.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića, Predsjedništva Sabora i saborskih zastupnika od Ive Baice se oprostio Ivica Kostović, potpredsjednik Sabora, a u ime HDZ-a potpredsjednik stranke Vladimir Šeks.

Posljednji pozdrav članstva HDZ-a Šibensko-kninske županije uputio je dožupan Josip Odak, a u ime građana težupanije, šibensko-kninski župan Duje Stančić.

"Ivo Baica je uvijek radio na dobrobit svog Šibenika, Hrvatske i hrvatskoga naroda", kazao je Vladimir Šeks, istaknuvši da je "oko sebe širio optimizam, nadu i vjeru. Bio je okosnica Šibenika i znak prepoznavanja svih inicijativa koje su dolazile iz Šibenika i Šibensko-kninske županije".

Ivica Kostović je naglasio da su građani znali prepoznati i cijeniti ljudske, radne i političke vrijednosti Ive Baice, a on je za uzvrat dosljedno zastupao njihove interese i ostajao dosljedan svojoj ljubavi prema zavičaju i domovini.

Posljednjem ispraćaju Ive Baice uz sve političke dužnosnike Šibensko-kninske županije, gradova i općina Šibensko-kninske županije, susjedne Zadarske i Splitsko-dalmatinske županije bili su nazočni Ivo Sanader, predsjednik HDZ-a te saborski zastupnici Ivan Ninić, Ante Markov, Jadranka Kosor, Ivo Lončar i Ljubo Česić Rojs.

Prije pokopa u šibenskoj Gradskoj vijećnici održan je komemorativni skup. U ime Kluba vijećnika HDZ-a od njega se oprostio Drago Krpina istaknuvši kako će Ivo Baica ostati zapamćen kao saborski zastupnik koji se nije natjecao za mjesto pred TV kamerama i mikrofonom ali su njegovi amandmani bili utemeljeni i dragocjeni. Kazao je da je Baica i kada je iskazivao drukčije mišljenje uvijek ostao odan osnovnim načelima HDZ-a i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

U ime Hrvatskog sabora od Baice se oprostio Ante Markov saborski zastupnik HSS-a koji je o Baici govorio prvenstveno kao o prijatelju i uzornom čovjeku.

O sudjelovanju u županijskoj vlasti na čijem čelu je bio od 1997. do 2000. godine govorio je šibensko-kninski župan Duje Stančić. "Ne mogu a da se ne prisjetim žara kojim je sudjelovao u demokratskim promjenama. Među prvima je uzeo pušku u ruku, najprije kao pripadnik pričuvnog sastava policije a onda kao pripadnik ZNG-a. Zajednički smo gradili hrvatsku državu na ovim našim šibenskim prostorima", kazao je, uz ostalo, Stančić.

Pročitajte više