Sin generala Kruljca se brani: Trava i kokain nisu moji, čuvao sam ih za Toma Forda

Foto: Facebook

SIN umirovljenog generala Mladena Kruljca uhićen je s velikom količinom marihuane, a Index doznaje kako se od petka nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu.

26-godišnji David Kruljac u stanu je imao oko 4,5 kilograma marihuane, nešto kokaina i više od 100.000 eura.

Njegov odvjetnik Branko Šerić u razgovoru za Index potvrdio je da se njegov klijent na sudu branio tako što je izjavio da pronađena droga nije njegova, nego da ju je čuvao za drugog.

>>Sin generala Mladena Kruljca uhićen s ogromnom količinom marihuane, kokainom i 100.000 eura

Od petka u zatvoru

"Pritvoren je prošlog tjedna u četvrtak, a od petka se nalazi u istražnom zatvoru. Mogu vam potvrditi da se branio tako što je izjavio da pronađena droga nije njegova, nego ju je čuvao za nekog drugog. To su informacije koje su objavljene u nekim medijima i mogu vam ih potvrditi.

Njegova obrana koja je snimljena na DVD-u izašla je u javnost, a to je nedopustivo. Stalno cure neki dokumenti, a posebno je interesantno da izlaze baš u ovakvim slučajevima", rekao nam je odvjetnik Šerić.

David Kruljac se nakon uhićenja pred sudom branio da je drogu i novac čuvao za stanovitog Toma Forda, državljanina Srbije koji mu je, tvrdi Kruljac, u zamjenu za čuvanje obećao novčanu nagradu.

General Kruljac ove godine je nepravomoćno osuđen


Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić za Index je potvrdio kako je sudac istrage Kruljcu odredio jednomjesečni pritvor da ne bi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo.

Odvjetnik Šerić branio je i njegova oca, generala Mladena Kruljca na suđenju zbog afere Sibinj.

Mladen Kruljac, bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, ranije ove godine osuđen je u aferi Sibinj jer je naredio vojsci da uređuje cestu u gospodarskoj zoni Sibinja i državu tako oštetio za 67.549 kuna. Kruljac je na suđenju koje je završilo u ožujku nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, a ta kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro i državi mora vratiti 67.000 kuna.

Pročitajte više