Sindikalist Ribić primio poruku da ga treba "zakovati u sanduk i otpremiti u Guantanamo"

ZBOG toga što im je Vlada jednostrano snizila plaće za šest posto, radnici iz javnih službi najavljuju štrajk o kojem će detaljnije progovoriti početkom drugog tjedna.

"Dirnuli su nam u kolektivni ugovor, a na to moramo reagirati", rekla je u ime sindikata javnih službi Spomenka Avberšek te dodala kako se u javnosti krivo stekao dojam da će se sindikati zbog poteza Vlade povući, piše Večernji list.

"Vlada zakon po zakon razbija cijeli naš kolektivni ugovor"

Rekla je i kako se štrajk intenzivno priprema i to među radnicima u zdravstvu, školstvu, znanosti, kulturi i socijalnoj skrbi. "Čuli smo da Šuker razmišlja da nam uzme i regres, a da Vlada zakon po zakon razbija cijeli naš kolektivni ugovor. Ali, to neće ići", rezolutna je Avberšek  te tvrdi kako se došlo predaleko da bi se odustalo od štrajka.

Osvrnula se i na prijetnje sindikalistu Vilimu Ribiću kojemu su napisali da takve kao on "treba zakovati u limeni sanduk i otpremiti u Guantanamo" te napomenula kako će onima koji prijete trebati više sanduka, jer su sindikalisti izrazito složni u svojim namjerama.

I.Kri.
Foto: Ranko Šuvar/Cropix

Pročitajte više