Sindikat na Facebooku plaća reklamu u kojoj pravda Ribića zbog putovanja biznis klasom

Foto: Hina, Index

PRIJE nekoliko dana mediji su objavili da je sindikalni čelnik Vilim Ribić na sastanak u Bruxelles otputovao business klasom, a na društvenim mrežama pojavila se i fotografija kao dokaz.


Tim povodom prije dva dana nazvali smo Ribića ali on nam je odbrusio da mu se "skinemo s k..." usput zaprijetivši tužbom.

> Ribić prijeti umjesto da odgovori na pitanje o letu business klasom: Skinite mi se s k..., sve ću vas tužiti

"Za bilo koju dezinformaciju koju napišete a koju niste provjerili i dokazali tužit ću vas osobno i index.hr. Već ste dovoljno bljuvotina o meni pisali. Sad je dosta. A vi osobno razmislite što radite i kome služite", nakon razgovora napisao je Ribić u SMS-u novinaru Indexa.

Za Novu tv rekao je kako mu je kartu platila Europska Unija, a optužbe o nepristojnosti na aerodromu, o čemu su neki mediji pisali, odlučno je odbacio.

"Radi se o lažima. Počinju pregovori i počinje ponovno kampanja protiv čelnih ljudi iz sindikata. Nikakvo naguravanje nije bilo, nikakve svađe nije bilo. Sada sam dolazio biznisom, a sutra se vraćam ekonomskom klasom. Ja ne znam što je moja krivica, ako me se napada zato što se vozim u biznis klasi na trošak EU, a onda neka to bude moj najveći grijeh na ovome svijetu. Ispovjedit ću se", izjavio je Ribić.

Iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja jučer su objavili priopćenje u kojem navode kako se medijskim napadima na Ribića skreće pozornost s pravih problema te da se medijskom harangom pokušava diskreditirati vodstvo Sindikata. Naime, oni tvrde da se medijskim napadima u drugi plan želi baciti činjenicu  "da sindikalna strana ima čvrstu pravnu osnovu za svoja potraživanja u potpisanom Sporazumu o osnovici za plaće" te da se "priprema teren za novo pravno nasilje i nepoštivanje potpisanih ugovora".


"Tako je u potpunosti iskonstruirana priča kako je g. Ribić ulazio u naguravanja i verbalne rasprave s drugim putnicima u zračnoj luci. Nikakvih incidenata nije bilo, a prešućena je i činjenica da su navodni čitatelji koji su priču javili medijima zapravo bili grupa novinara koja je stajala u redu za business karte iza g. Ribića", stoji u priopćenju Sindikata koji kao argument da u putovanju znatno skupljom business klasom navode činjenicu da je troškove puta u potpunosti podmirila Europska unija i Europsko gospodarsko- socijalno vijeće", stoji u priopćenju Sindikata.

Štoviše, iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja priopćenje u kojem brane svog predsjednika odlučili su reklamirati na Facebooku kako bi bilo vidljivo što većem broju ljudi.



 

Pročitajte više