Sindikat o Vladi i njenoj brizi za obrazovanje: Ovo je stagnacija i puko preživaljvanje!



"KOLIKO vidim za dvije najveće hrvatske političke stranke, odnosno HDZ i SDP obrazovanje nije prioritetna tema", rekao je danas na konferenciji za novinare Željko Stipić predsjednik  sindikata zaposlenih u hrvatskome školstvu "Preporod" dodajući kako je nužno u bitnom dijelu mijenjati odnos prema sustavu odgoja i obrazovanja. Prema Stipiću to bi značilo i veće izdvajanje novca iz proračuna za obrazovanje.

Konferencija za novinare upriličena je povodom današnjeg Svjetskog dana učitelja, a poručeno je vlasti da je najskuplji učitelj onaj koji je slabo i nepravedno plaćen.

"Ovo je bila stagnacija i puko preživljavanje", Stipićeva je ocjena posljednjih godinu dana Vlade Jadranke Kosor u području odgojno-obrazovnog sustava. Stipić tako zamjera gubitak materijalnih prava učitelja, zaostajanje njihovih plaća za prosječnim plaćama u ostalim javnim i državnim službama, probleme s državnom maturom, pravnu neuređenost sustava te tužbu ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa protiv Sindikata zaposlenih u hrvatskome školstvu Preporoda.

Pročitajte više