Siniša Caktaš u problemima: Prijavljen za štetu od 27 milijuna kuna!

SINIŠA CAKTAŠ, jedan od prvih splitskih tajkuna, ponovno je u problemima. Policija ga, naime, zajedno s njegovim sinom te još dvojicom poslovnih suradnika sumnjiči za niz kaznenih djela gospodarskog kriminala te štetu od 27 milijuna kuna.

Katić Bau

Policija je postupala po kaznenoj prijavi obrta Katić Bau, kojem Caktaš nije vratio par milijuna kuna pozajmice. Oštećena je i Caktaševa tvrtka Nova Color te državni proračun. Djela su počinjena u razdoblju od 2006. do 2008. godine. Između ostalog, Caktaš i družina sumnjiče se da su 7,5 milijuna kuna od prodaje starog pogona tvrtke u Splitu sklonili na račune drugih tvrtki, a ne Nova Colora, koja je iz Splita preseljena u Zagreb. 

Ionako mora u zatvor!

Kako jedna nevolja nikad ne dolazi sama, Caktaš je nedavno pravomoćno osuđen na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog malverzacija u privatizaciji Mljekare Split i Nova Colora, no to nije sve. Prije koji mjesec uvjetna kazna zatvora zamijenjena mu je zatvorskom jer nije platio 1,6 milijuna kuna štete koju je napravio zloporabom u Nova Coloru. To su, inače, sve prastara djela koja datiraju iz 90-ih.

Pročitajte više