Sinj: Boži Grgiću dvije godine zatvora

ZAGREPČANIN Božo Grgić, optužen za nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, osuđen je danas na dvije godine bezuvjetna zatvora i produžen mu je pritvor do pravomoćnosti odluke.

Grgić (1961.) uhićen je noću 14. studenoga na državnoj cesti Trilj -Imotski kod Ugljana, a policija je u njegovu automobilu pronašla 50 komada projektila za ručni bacač kalibra 40 mm, vrijedan oko 100 tisuća eura, koji se koriste u vojne svrhe ali i za terorističke akcije kazala je općinska državna odvjetnica Ankica Marasović.

Na Općinskom sudu u Sinju pod predsjedanjem sutkinje Jagode Matić optuženik je, kazavši kako se ne osjeća krivim, ispričao svoju verziju događaja.

Po njegovim riječima taj je dan došao iz Zagreba, kaneći otputovati u Dubrovnik, ali se vratio iz Metkovića i oko 21 sat našao se na cesti u blizini Trilja. "Ispred mene je vozio kamion koji je u jednom trenutku stao, a njegov je vozač ili netko drugi iz kabine izbacio dvije najlonske vreće. Ja sam se zaustavio, vreće uzeo i stavio u svoj automobil na stražnje sjedalo. Nisam znao što je u njima sve dok me policija nije zaustavila i pregledom otkrila da su u vrećama granate", rekao je Grgić.

Općinska državna odvjetnica Marasović ocijenila je tu priču neutemeljenom.

Pročitajte više