Siromašni student novinarstva iz Moldavije postao milijarder

SIROMAŠNI student iz Moldavije, Sergej Sudev, ovih je dana, ni kriv ni dužan postao milijarder, javlja ruska Pravda. Sudev je, naime, u Berlinu imao bogatog ujaka, kojeg je vidio tek dvaput u životu, ali ipak je imenovan jedinim nasljednikom njegovog poslovnog carstva. Ujak je mladom studentu ostavio 950 milijuna eura i svu imovinu, uključujući i vrijedne nekretnine.

Sergei Sudev novinarima je kazao da je za nasljedstvo doznao tek nakon ujakove smrti, kad su ga kontaktirali njegovi odvjetnici. Novopečeni milijarder uskoro će otputovati u Berlin kako bi potpisao sve potrebne papire i registrirao svoje bogatstvo, koje je veće od godišnjeg proračuna Moldavije.

Sergej je student novinarstva na lokalnom sveučilištu u Moldaviji, te je zaposlen na maloj radio postaji. Mladić kaže kako se njegov život još nije promijenio osim što je u svom rodnom gradiću zaradio nadimak "milijarder". Nakon što su njegovi prijatelj i poznanici saznali da se Sergej iznenada obogatio, počeli su stizati telefonski pozivi sa zahtjevima za pozajmicu, te su gotovo svi stanovnici gradića Komrata poludjeli za njim. Odjednom svih 25 tisuća stanovnika tog gradića žele postati njegovi prijatelji, a posebno je popularan postao među mladim i neudanim djevojkama. O njegovom se ogromnom nasljedstvu raspravljalo čak i na sjednici moldavske vlade.

No, Sergej, koji radi kao DJ za 150 eura mjesečno, trudi se ostati čvrsto na zemlji. "Svog sam ujaka pronašao preko interneta 1998. godine i poslao mu e-mail. Odgovorio mi je i pozvao me da ga posjetim u Berlinu. Jako me srdačno dočekao, te mi je kasnije čak slao novac, iako nisam od njega ništa tražio. Nisu to bile velike svote, 150 ili 200 eura tu i tamo", kaže Sergej čiji je 57-godišnji ujak preminuo od srčanog udara još u rujnu prošle godine, ali njegovi su odvjetnici tek prije nekoliko dana stigli u Komrat kako bi Sergeju priopćili da se iznenada obogatio.

"U ovom mi trenutku to bogatstvo donosi samo probleme. Ne bih želio upasti u nevolje zbog nasljedstva. Više ne mogu ni izaći na ulicu kao normalna osoba. Danas sam otišao u trgovinu po cigarete, a prodavač me odmah napao s pitanjima, čestitkama i zahtjevima", opisuje Sergej svoj život u gradiću u kojem je najveći društveni događaj postavljanje novog semafora ili otvaranje kioska.

P.V.
Foto: Pravda

Pročitajte više