Počinje suđenje Marini Lovrić Merzel, njen odvjetnik kaže da je svjesna što je čeka

Foto: FaH

SUĐENJE bivšoj SDP-ovoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel, počet će u četvrtak, upravo na Dan žena, javlja RTL.

Podsjetimo, Uskok Lovrić Merzel tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Uz tu bivšu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, te Žužića, optuženi su i ostali akteri te korupcijske priče - predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, njezin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić.

Odvjetnik komentirao postupak


Uoči početka suđenja, njezin odvjetnik, Čedo Prodanović, prokomentirao je postupak za RTL.

"Taj postupak je za nju sigurno silno opterećenje, kao što je uostalom i svaki dugotrajan proces. On na određeni način ometa normalan život optuženika u takvim situacijama. Ona je naravno svjesna svega što ju čeka, orijentirana na svoj posao novi koji radi i jasno, sad će se s time malo više pozabaviti kad postupak počne, ali neki normalan život mora teći i mimo toga", poručio je Prodanović.

Osim njega, slučaj je prokomentirala i zviždačica Jasmina Jovev.

"Prije četiri godine sam govorila da se nadam da će ljudi slijediti na neki način moj primjer, da neće samo anonimno govoriti o nekim problemima, nego da će javno o tome progovoriti. Mislim da to nije tako, a prvenstveno zato što ne postoji sustavan način zaštite zviždača", izjavila je i dodala kako od suđenja ne očekuje puno.

"Četiri godine se čekalo na početak suđenja. Evo, nadam se da će biti brzo", kaže Jovev.

Pročitajte više