Sisak: Peticija Udruge za pomoć i prava žrtvama kriminala

Udruga za pomoć i prava obiteljima žrtava kriminala, koja okuplja 40 članova i čije je sjedište u Petrinji, danas je na pet mjesta u Sisku i Petrinji organizirala potpisivanje peticije za uvođenje doživotne kazne za ubojice.

Predsjednica Udruge Ljubica Šubić iz Petrinje, majka 16- godišnje kćeri Elizabete koju je 3. siječnja 1998. u Petrinji bez ikakva povoda ubio Srđan Mlađan, izjavila je "da postojeći Kazneni zakon ide na ruku kriminalcima i ubojicama, jer je preblag i neučinkovit, zbog čega se kriminal širi po cijeloj Hrvatskoj". Od zastupnika u Hrvatskom saboru Šubić je zatražila podršku za inicijativu da se maloljetnim i punoljetnim ubojicama u izmjenama i dopunama Kaznenog zavoda uvede doživotna kazna kako bi se time, kako je navela, smanjio kriminal i zaštitila djeca na ulicama.

"Ovom peticijom želimo apelirati na saborske zastupnike koji do sada nisu shvatili da su kriminalci i ubojice raširili krila i djeluju po cijeloj Hrvatskoj, da otvore oči pred opasnošću porasta kriminala i glasuju za uvođenje doživotne kazne za ubojice", rekla je Šubić.

Šubić je pozdravila izjavu saborskog zastupnika Mirka Filipovića "da život u Hrvatskoj danas vrijedi koliko i na Divljem zapadu", te izrazila uvjerenje "da će za njihovu inicijativu glasovati i većina zastupnika HDZ-a u Saboru".

Peticiju će, kako je najavila predsjednica Šubić, uputiti predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu, potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor i ministrici pravosuđa Vesni Škare Ožbolt.

(Hina) xmalj ydd

Pročitajte više