Sisi se slaže s Trumpom: Treba odgoditi glasanje UN-a o Izraelu

Foto: FAH

EGIPAT je pristao da se odgodi glasovanje o nacrtu rezolucije UN-a, kojim se zahtijeva da Izrael prekine svoje aktivnosti naseljavanja, nakon poziva izabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa šefu države Abdelu Fatahu al-Sisiju, objavio je u petak ured egipatskog predsjednika.

Vijeće sigurnosti odlučilo je u četvrtak odgoditi glasovanje o tom tekstu nakon što je Kairo koji stoji iza rezolucije, to zatražio, zahtijevajući više vremena za konzultacije na tu temu.

Prijedlog rezolucije zahtijevao je od Izraela da "smjesta i potpuno prekine svaku aktivnost naseljavanja na okupiranom palestinskom teritoriju, između ostalog u istočnom Jeruzalemu".

"Telefonski poziv odnosio se na nacrt rezolucije u Vijeću sigurnosti UN-a o izraelskim naseljima", naglašava se u priopćenju Sisijeva ureda.

"Oba čelnika složila su se da se američkoj administraciji, koju će od siječnja voditi Trump, pruži prilika da sagleda sve vidove palestinskog pitanja kako bi se postigao potpuni sporazum" po tom pitanju, dodao je on.

Pročitajte više