Šišljagić: Štetu od prosvjeda nadoknaditi od plaće premijerke i ministara

"PODRŽAVAMO premijerku u zahtjevu da se utvrde štete nastale seljačkim prosvjedima, ali tražimo da šteta bude nadoknađena iz plaća ministara, premijerke i članova Vlade, jer su oni odgovorni za ove prosvjede", rekao je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić. Šišljagić se osvrnuo na prosvjede hrvatskih seljaka, Vladina obećanja i sukobe seljaka sa specijalcima, ali i na najavu premijerke Kosor da će zatražiti izračun štete nastale blokadom prometnica tijekom prosvjeda.

Šišljagić se retorički upitao kakva je to vlada koja hrvatskim seljacima prvo daje lažna obećanja, a nakon toga na prosvjednike šalje specijalnu policiju. Također, prvi čovjek HDSSB-a je pohvalio seljake koji su pokazali "strpljivost, jedinstvo i dostojanstvo", te dodao da je njegova stranka seljacima dala punu potporu, ali nije sudjelovala u organizaciji prosvjeda.

Šišljagić je pozvao ministra poljoprivrede Petra Čobankovića da jasno kaže hoće li poticaji biti 2.000 kuna ili 700 kuna po hektaru, čime će seljacima pomoći u prilagodbi tržištu i proizvodnji koju će na tržište uspjeti i plasirati.

Pročitajte više