Sjećate se legendarnih Plenkovićevih radara?

Foto: Igor Soban/PIXSELL

SJEĆATE li se sad već legendarnih radara Andreja Plenkovića?

Riječ je, podsjetimo, o sofisticiranoj sposobnosti premijera pomoću koje u tri sekunde može shvatiti nečiju agendu. Tako se hvalio premijer.

"Ja zaista nakon ovog iskustva imam toliko istančane radare i filtere da mi je u tri sekunde jasno tko ima kakvu agendu i tko mi spina nekakav projekt ili nekakav dojam, za koji se želi ostaviti dojam da nešto nije u redu", hvalio se Plenković.

No famozni radari rijetko su se kad oglasili.

Primjerice, nisu se oglasili u slučaju Gabrijele Žalac. Pa kad je uhićena Žalac, Plenković ju je hvalio.

"Znam što sam sad pročitao na internetu, drugo ne znam ništa. Presumpcija neovisnosti postoji, pravosudna tijela su neovisna i rade svoj posao. Naš je cilj boriti se protiv korupcije. O ovome ću govoriti kad nešto više budem znao. Više od ovoga vam danas neću reći ništa", rekao je Plenković o Žalac.

Nisu se oglasili ni ranije u slučaju Lovre Kuščevića, Ive Žinića, Darka Puljašića, osuđenog nasilnika Alojza Tomaševića, Josipe Rimac, Milana Kujundžića, Anite Nosić te brojnih drugih znanih i (još uvijek) neznanih HDZ-ovaca premreženih aferama koje su otkrivene ili koje će se tek otkriti.

Ne da se radari nisu oglasili, nego je Plenković prošli tjedan hvalio Horvata

Nisu se, eto, javili ni u slučaju aferama premreženog Darka Horvata te Borisa Miloševića iz SDSS-a.

Dapače, Plenković je još prije nekoliko dana hvalio svoje ministre i govorio da nema šanse da ih oporba smijeni.

"Što se tiče tih oporbenih napora, vrijeme je malo da kažemo nešto o tome. U Hrvatskoj postoje politički akteri koji rade, koji spašavaju radna mjesta, ekonomiju, zdravlje, koji osiguravaju cjepivo, potpore umirovljenicima, socijalno ugroženima, poduzetnicima, građanima, i postoje oni koji ne rade ništa i čiji je jedini smisao izlaziti s inicijativama koje će biti odbijene i za koje ni sami ne dođu na glasanje. Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neću maknuti nikoga. To je prva stvar. Je li to Horvat, Ćorić, bilo tko drugi, isto će se dogoditi kao što se dogodilo svih ovih šest godina. Imaju instrumente, neka napišu, mi ćemo doći u sabor, obranit ćemo, izglasat će se i idemo dalje", rekao je Plenković.

Pročitajte više