Sjećate se manijaka koji je u Splitu napao žene? Optužen je za pokušaje ubojstva

Foto: Screenshot

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu nakon provedene istrage podiglo je optužnicu protiv ​28-godišnjaka zbog kaznenih djela ubojstva u pokušaju​, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Riječ je o Aleksandru Niševiću, koji je prošlog ljeta zgrozio javnost. Podsjetimo, on je tada u razmaku od dva sata napao dvije žene. DORH je objavio detalje.

Brutalno je tukao dvije žene, jednoj je razbio bocu na glavi

Prema optužnici, Niševiću se stavlja na teret da je 17. srpnja prošle godine u 7:10 na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Splitu, svjestan da može usmrtiti ​51-godišnjakinju, iza leđa ​sakrio ​staklenu bocu i zatražio od nje čašu vode, a zatim je bocom udario po tjemenu dok je silazila niza stube okrenuta mu leđima. Kada je žena pala, ​on je fizički nasrnuo na nju i nastavio ju je udarati sve do dolaska nepoznate žene, što ga je nagnalo u bijeg. Napadnuta žena pretrpjela je višestruke​​ ozljed​e.

Osim toga, tereti ga se da je u 8:50 ispred jedne zgrade s kamenom u ruci trčao za 39-godišnjakinjom​, koju je punim zamahom udario u zatilj​a​k​, uhvatio ​​za kosu i srušio​ ​udarajući ​je ​šakama. ​U optužnici se navodi da ju je udarao sve dok stanari iz okolnih zgrada nisu počeli vikati, nakon čega ​je pobjegao. ​Napadnuta žena tom je prilikom višestruko ozlijeđena.

Predložene su mu mjere obveznog liječenja

U optužnici je predloženo da sud​ Niševiću produlji istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi dovršiti i počiniti isto ili teže kazneno djelo​, a predloženo je i da ​mu ​sud izrekne sigurnosne mjere obveznog liječenja​​.

Postoje i snimke ta dva brutalna i ničim izazvana napada na žene, koje su prošlog ljeta zgrozile javnost.

Pročitajte više