Sjećate se vrtića kojem se urušio strop u svibnju? Sada im se opet dogodila slična stvar

Foto: Index

U DJEČJEM vrtiću Vrbik opet je došlo do puknuća cijevi, a voda je napravila veliku štetu. U trenutku puknuća cijevi djeca nisu bila u prostorima niti su bila izložena opasnosti, kažu nam iz vrtića.

>> U DJEČJEM VRTIĆU PAO STROP Roditelji šokirani: "Ovo je nedopustivo"

No, krenimo redom. O Dječjem vrtiću Vrbik pisali smo u svibnju ove godine kada se urušio strop u dječjoj kupaonici. Tada su objasnili da se nije srušio strop, već je jednostavno procurila voda. Nitko tada nije bio ozlijeđen.

Sada je, četiri mjeseca kasnije, opet problem u vodovodnim cijevima. U svibnju je bila jedna soba u kojoj je pao strop, a sada je najviše nastradala susjedna soba.

Saniran strop, a cijevi?

"Puknuće koje se dogodilo nije vezano uz događaj iz svibnja ove godine", kažu iz vrtića na kraju. Iako je strop u kupaonici saniran odmah nakon štete u svibnju čini se da je problem u vodovodnim cijevima, a roditelji su sada u strahu da bi jednog dana "sve moglo pasti".

Također, nezadovoljni roditelji tvrde nam u razgovoru kako je u svibnju saniran samo strop, no vodovodne cijevi nisu promijenjene. Naglasimo kako je ovaj vrtić na Gagarinovom putu, otvoren početkom osamdesetih godina prošloga stoljeća.

Premjestili djecu

"Ravnateljica i domari su obaviješteni od strane odgojiteljica o šteti nastaloj u odgojnoj grupi sportskog programa. Došlo je do štete uslijed puknuća cijevi i curenja vode, a zahvaćeni su soba dnevnog boravka, pretprostor, hodnik i sanitarije", kažu nam iz vrtića dodajući da su odmah pristupili sanaciji tako da je voda zatvorena te su krenuli u sanaciju prostorije u kojoj je nastala šteta.

Djeca su premještena u drugu odgojnu skupinu tako da se odgojno-obrazovni rad može odvijati neometano.

Loše stanje u vrtićima

U vrtić su već stigli radnici iz tvrtke koja se bavi građevinskim i vodoinstalaterskim radovima te procijenili štetu i krenuli odmah u sanaciju. Kontaktirana je osiguravajuća kuća, a o svemu je obaviješten Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport te s nadležnim inženjerom dogovoreni svi daljnji postupci.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, često govori o stanju u zagrebačkim vrtićima te se hvali što je sve napravljeno u njegovu mandatu. No činjenica je da se velik broj vrtića nalazi u vrlo derutnom stanju. Dosta se pisalo o tome da su zbog smanjenja dotacija djeca  gladna i jedu lošu hranu. 


 

Pročitajte više