KORONAVIRUS U SVIJETU

Sjeverna Koreja uvodi intenzivnije mjere protiv koronavirusa

Foto: EPA

KONTROLE temperature, sredstva za dezinfekciju i zaštitne maske su na raspolaganju korisnicima javnog prijevoza u Pjongjangu dok Sjeverna Koreja intenzivira borbu protiv koronavirusa.

Sjeverna Koreja, čiji bi se loš medicinski sustav teško nosio s epidemijom koronavirusa, tvrdi da nije na svom tlu zabilježila nijedan slučaj covida-19.

Sjeverna Koreja je krajem srpnja proglasila "izvanredno stanje" nakon što je registriran prvi potencijalni zaraženi, a državni mediji su izvijestili da se radi o osobi koja je ilegalno prešla granicu iz Južne Koreje.

Pjongjang još nije objavio je li ta osoba bila nositelj virusa.

Stručnjaci sumnjaju da u zemlji nema oboljelih

S diplomatskog stajališta Sjevernoj Koreji bi zaraza iz Južne Koreje više odgovarala od virusa iz Kine, glavne saveznice Pjongjanga.

Prema snimkama od srijede, putnici sa zaštitnim maskama stajali su u redu kako bi dezinficirali ruke prije ulaska u autobus u prijestolnici.

Na željezničkom kolodvoru glavnog grada također su svi putnici nosili maske dok su čekali da im izmjere temperaturu prije ulaska u zgradu kolodvora.

Sjeverna Koreja je krajem siječnja zatvorila granice, kada je u Kini buknula epidemija, i odredila drastična ograničenja svom stanovništvu, posebice stroga ograničenja kretanja.

S obzirom na širenja virusa u svijetu, stručnjaci sumnjaju da u zemlji nema oboljelih.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više