SJEVERNA KOREJA POTVRDILA "Uspješno smo testirali najsnažniju hidrogensku bombu ikad"

Screenshot: SkyNews

SJEVERNA KOREJA potvrdila je da su izveli nuklearni pokus. "Uspješno smo testirali hidrogensku bombu", rekla je voditeljica na državnoj televiziji dok su se u pozadini mogle vidjeti fotografije Kim Jong-una koji pregledava bombu. Testiranje hidrogenske bombe koje je naredio sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un bilo je "savršeno uspješno" i predstavlja "važan" korak u dovršavanju programa za nuklearno oružje, javlja državna televizija.

> IZ MINUTE U MINUTU - DVA POTRESA ZATRESLA PODRUČJE Japan tvrdi: Sjeverna Koreja provela šesti nuklearni pokus

Sjevernokorejska novinska agencija KCNA navodi da je pokus proveden kako bi se "ispitala i potvrdila točnost i vjerodostojnost" tehnologije te zemlje.

Prema prvim informacijama radi se o hidrogenskoj bombi koja je deset puta jača od one koje je testirana prošli put, što je potvrđeno - snaga testirane bombe je oko 100 kilotona. "Testirana je bomba neprocjenjivo velike moći", izvijestila je državna televizija koja je objavila i snimke na kojima se vidi Kim Jong-un u društvu najbližih suradnika te navodno potpisuje naredbu kojom je započeo nuklearni pokus, prenosi BBC.

Uskoro je objavljena i cijela izjava vodstva Sjeverne Koreje.

Bitne vijesti već 40 godina čita voditeljica

Iako je službeno u mirovini od 2012. godine, Ri Chung-hee i dalje čita najvažnije vijesti iz Sjeverne Koreje. Žena koja vijesti o nuklearnim pokusima čita s osmijehom jedna je od najpopularnijih osoba u Sjevernoj Koreji.

Kako će reagirati Trump?

Podsjetimo, Trump je prije par tjedana prvo zaprijetio Sjevernoj Koreji "vatrom i bijesom kakav svijet još nije vidio", a nakon toga je napisao kako je vojno rješenje problema Sjeverne Koreje "potpuno spremno", iskoristivši pritom frazu "locked and loaded", koja opisuje napunjeno oružje spremno za pucanje

Pročitajte više